torstai 28. elokuuta 2008

Lähtö lähenee

No niin, lähtö on lähellä. Itse asiassa pelottavankin lähellä kun ottaa huomioon, että vielä on esimerkiksi kaksi keskeneräistä esseetä totaalisen vaiheessa. Rahat on onneksi vaihdettu, pankkikorttien tunnusluvut saatu selville ja lähtöselvityskin on jo hyvissä ajoin tehty. Olemattomana sivuseikkana myös opintotukilautakunta oli vakuutettu ja tieto opintotuen myöntämisestä tuli tänään ilmi. Kiitos vain, Kelan tädit. Mutta... Kai sitä nyt jonkun verran tarvitsisi pakatakin, ennen kuin lähtö on käsillä?

Kuten molemmat tätä tekstiä lukevat tietävätkin, olen siis suuntaamassa syksyä pakoon Thaimaahan. Tarkoituksenani on viettää kolmisen kuukautta Phuketissa opiskellen, mutta mikäli itseäni yhtään tunnen, voin kertoa, ettei opiskelu ehkä tule olemaan ihan kokopäiväistä. Joka tapauksessa opiskelupaikkakin sieltä pitäisi löytyä, mutta siitä kerron enemmän sitten, kun itsekin asiasta jotain tiedän. Joka tapauksessa tiedän, että Thaimaan jälkeen on melkein kuukausi aikaa kierrellä pitkin ja poikin Aasiaa, joten ehkäpä Vietnam ja Balikin tulevat syksyn mittaan tutuiksi.

Kaikesta tästä voi varmaankin päätellä, etten ole ihan liikaa ottanut asioista selvää. Stressaaminen on tässä tapauksessa turhaa, ja vaikka Thaimaassa onkin tarjolla vesisateita, uskon thaimaalaisen syksyn olevan kaikin puolin suomalaista lajitoveriaan mukavampi. Makuasia, sanoisi joku. Pääasia kuitenkin, että ainakin joksikin aikaa pääsee eroon arjesta, opiskelustressistä ja liiallisesta miettimisestä. Asiakkaista ja palvelualan mahtavuudesta nyt puhumattakaan.

Jyväskylän molopäille sellaisia terveisiä, että jatkuva uhoaminen Tampereen paremmuudesta ja ainutlaatuisuudesta on kokenut kuluneen kesän aikana kolauksia. Varautukaa siis siihen, että setämies saattaa vielä jonain päivänä palata maitojunalla Kortsun ja kirjaston kahvilan välisille hoodeille. Nyt kuitenkin Jyväskylä jää taustalle ja Phuketin rannat (ja vesisateet ja transut ja mitä niitä nyt onkaan) täyttävät ajatukset. Kone Tampereelta lähtee iltapäiväviideltä ja sitä ennen on vielä miljoona asiaa tehtävänä. Eiköhän tää tästä...

Yritän päivittää tapahtumia aina tasaisin väliajoin, enkä varmastikaan kerro totuutta tapahtuneesta. Värikynää käytetään enemmän kuin koskaan ja pääasiallinen tarkoitus on vain päteä, ruikuttaa ja saada aikaan kateutta. Osoittakaa siis myötätuntoa. :D

1 kommentti:

Dinah kirjoitti...

Yksi Jyväskylän mahdollisesti monista molopäistä kiittää kauniista viittauksesta :) Toivottavasti Pimpaporn ottaa sinut silmätikukseen!